Friterade och parmesanfyllda potatisbullar

koket.se
Felix Friterade och parmesanfyllda potatisbullar
Foto: Köket

Friterade och parmesanfyllda potatisbullar

8 ingredienser

30 min

Det absolut göttigaste tillbehöret till helgmiddagen! Två potatisbullar med parmesankräm mellan paneras och friteras till en riktigt krispig potatiskaka.

Felix Potatisbullar
Felix Potatisbullar NY 2022

Felix Potatisbullar

Klassiska potatisbullar från FELIX , gjorda på 100% svensk potatis från utvalda odlare.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 Felix Potatisbullar
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 dl färskost
  • salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1-2 l frityrolja

Gör så här

  1. Tina potatisbullarna och tryck försiktigt ut en liten grop i mitten.
  2. Blanda parmesan och färskost och bred på ett tjockt lager på 4 av potatisbullarna. Lägg ihop två stycken och tryck ihop.
  3. Panera potatisbullarna genom att vända först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd.
  4. Hetta upp en kastrull med frityrolja till 170 grader. Fritera potatisbullarna 1-2 åt gången tills de är frasiga och gyllene, ca 2-3 minuter.
  5. Servera som det perfekta potatistillbehöret till en bit kött, sparris och rödvinssås.
TIPS!
Fler tips!
Felix Krispiga potatiskorgar med topping

Fler tips!

Fler tips och inspirerande recept.

Läs mer