Det är en sann fröjd för ögat att se den röda gazpachon rinna ut över den gröna avokadoröran. Enkelt men applådknipande! En mixer är till stor hjälp när du ska laga gazpacho.
Skala och dela gurkan till soppan på längden, kärna ur och skär i mindre bitar. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Dela tomaterna i klyftor. Skala och skiva schalottenlöken och vitlöken. Dela chilin på längden, kärna ur och skiva den.
Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs lök, vitlök och chili. Tillsätt paprika och gurka och låt dem fräsa med i några minuter. Rör ner tomater, tomatjuice och vinäger. Koka upp och låt soppan sjuda i ca 5 minuter. Mixa soppan, sila den och kyl i kylskåp.
När soppan är kall kryddar du den med salt och tabasco. OBS! Tänk på att det även finns chili i avokadosalladen så att soppan inte blir för stark. Vill du ha mer syrlighet i soppan, tillsätt mer vinäger eller lite limesaft.
Sallad: Skala och kärna ur gurkan till salladen och skär den i små kuber. Hacka jalapeñon fint. Dela avokadon, ta bort kärnan och mosa fruktköttet grovt med gaffel. Blanda med limesaft och gurktärningar, krydda med jalapeño, koriander och salt.