Gör en klassisk sockerkaka i långsmal brödform. Låt svalna på galler.
Glass
Blanda mjölk och socker i en kastrull och koka upp till 100 grader.
Vispa hela tiden och ta bort kastrullen när det börja koka upp.
Vispa ner 5 äggulor i smeten, sjud och vispa till 85 grader. Blandningen är färdig när den tjocknat.
Ställ kastrullen i ett vattenbad så att blandningen svalnar.
Vispa grädden och vänd ner i blandningen.
Häll glassmeten i en likadan form (med bakplåtspapper i) som du gjort sockerkakan i och ställ i frysen. Det kan ta upp till 6 timmar för glassen att frysa ordentligt.
Maräng
Vispa äggvitor riktigt hårt med elvisp.
Tillsätt socker och vispa till en riktigt blank och fin marängsmet.
Montering
Dela sockerkakan till två lika tjocka bottnar. Frys in den ena botten till ett senare tillfälle, eller gör dubbel sats av glass och maräng så att det blir två glass å får
Lägg glassen på den ena botten.
Bred/spritsa marängsmet över så att hela glassen täcks.
Grädda i ugn, 275 grader i 2-3 minuter tills marängen fått fin färg. Stå och passa hela tiden.