Ett smarrigt foliepaket med färsk gös, potatis, tomater, citron, smör och massa andra godsaker. Spara smörskyn från paketet och tillsätt i en crème fraiche sås med grillad citron!
500 g färskpotatis, små förkokta (eller delikatesspotatisar)
2 knippen salladslök
1 knippe dill (stor knippe)
500 g körsbärstomater (på kvist)
1 fänkål
5 citroner
Ernsts fisksalt (eller salt och peppar)
peppar
200 g smör
4 dl crème fraîche
4 msk olivolja
färsk pepparrot
Gör så här
Lägg ut fyra ark med folie. Fördela och grunda med förkokt potatis.
Skär bort det gröna från salladslöken och spara detta till såsen, fördela de vita lökändarna i paketen.
Placera 150 g fisk i varje paket, ovanpå potatisen och löken.
Lägg en liten bukett med dill på fisken i varje paket. Skiva fänkålen på längden och fördela i paketen. Placera en kvist med tomater på toppen och pressa saften av en halv citron över varje paket och krydda med Ernsts fisksalt eller vanligt bordssalt och peppar, toppa med ca 50 g smör i varje paket.
Bygg en foliepaketsbåt och placera paketet på grillen. Dela kvarvarande citroner och grilla dem tillsammans med paketen. Grilla i ca 15 minuter. Titta till citronerna då och då så att de inte blir brända.
Strimla det gröna på salladslöken medan paketet grillas och lägg den i en skål med crème fraiche.
Pressa ner saften från en av de grillade citronen. Häll av en del av “smör- och fiskskyn” från paketen ner i såsen, men var försiktig så att inte såsen blir för rinnig. Smaka av med olivolja och ev salt och peppar.
Lägg upp maten på tallrik eller ät ut paketen. Garnera med en halv grillad citron, sås och pepparrot.