Gratäng på brysselkål och sötpotatis

koket.se
Gratäng på brysselkål och sötpotatis
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Gratäng på brysselkål och sötpotatis

8 ingredienser

45 min

Den här lättlagade och färgranna gratängen på brysselkål, sötpotatis och timjan har en given plats på Siris julbord. Låt den få ta plats på ditt julbord också!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 3 sötpotatisar (stora)
  • 500 g brysselkål
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 msk olivolja
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Skiva sötpotatisen tunt. Halvera brysselkål och ta bort fula blad.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka timjanen.
  4. Lägg sötpotatis och brysselkål i en stor skål. Salta ordentligt, peppra och vänd ned olivolja, honung och timjan.
  5. Lägg allt i en stor form och tillaga i ugnen i ca 25 minuter.

Här hittar du receptet på den ugnsbakade brieosten som Siri serverar till grätängen.