3 msk chili garlic sauce (finns i asiatiska livsbutiker)
Gör så här
Sätt på ugnen på varmluftsgrill 230 grader.
Chilimajonnäs
Knäck 2 äggulor i en skål, vispa samman med soja och en nypa salt. Häll i oljan droppvis under konstant vispning.
När du fått en riktigt tjock konsistens, tjockare än vanlig majonnäs så häll i chili garlic sauce. Pressa i saft från en halv stor lime. Vispa igen och tillsätt ev mer olja om den inte blir tillräckligt tjock. Den skall gå att spritsa snyggt sen.
Sila chilimajonnäsen genom en sil så att du får bort alla bitar och får en fin, blank och slät majonnäs. Ställ i kylen!
Smöret
Rör ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, limezest från en lime, finhackad chili, 0,5 kruka finhackad färsk koriander och några droppar lime.
Hummer
Ta en stor kniv och tryck ned spetsen mellan ögonen. Tryck till så att huvudet klyvs. Vänd sedan hummern så att du delar den över ryggen, ner över stjärten. Hummern ska hela tiden "ligga på mage" när du gör detta.
Ta upp stjärtarna och dela varje i ca 3-4 bitar. Lägg tillbaks i skalet som det låg. Varför jag tar tre humrar är för att få mer kött. Så den tredje hummern tar du bara stjärten ifrån och fyller upp de andra skalen med.
Lägg upp hummerhalvorna på en plåt. Lägg på klickar av det goda smöret så att det täcker alla bitar. Salta! Strö över panko över kryddsmöret och avsluta med att riva riktigt med parmesan över! Detta kommer bli en riktigt god krispig yta till denna härliga hummer.
Ställ in i ugnen på varmluftsgrill i ca 5 minuter tills det blivit en fin gyllenbrun yta.
Servering
Ta ut humrarna och lägg upp på tallrikar. Klicka ut fina toppar av chilimajonnäsen och dekorera med machésallad, massa hackad färsk koriander och fint skurna limeklyftor. När man äter denna rätt är det verkligen pricken över i:et att använda pressad lime på. Så pressa över lite lime, doppa varje bit i chilimajonnäsen och njut av alla häftiga smaker!!