Belgisk hårdost att riva över, vi använde oss av "Oud Brugge"
Gör så här
Stuvning för ostron
Fräs selleri, lök, persilja och chili i smöret tills det blivit mjukt men inte tagit färg. Tillsätt mjölet och rör ut. Låt steka på medelvärme ungefär 3-5 minuter tills mjölet börjar dofta rostat.
Tillsätt champagne och grädde i omgångar och rör ut helt för att undvika klumpar. Låt koka på låg
värme under omrörning i cirka 15 minuter.
Tillsätt spenaten och smaka av med salt. Tillsätt även vätskan från ostronen om den finns att tillgå. Låt stå fram till servering.
Ostron
Sätt en ugn med grillfunktion på 250 grader. Öppna ostronen och skär loss köttet. Förvara kallt. Skalet kan med fördel blancheras för att få bort smuts och bakterier om man önskar, men det är inte nödvändigt om man inte har tid.
Toppa varje ostron med en dryg matsked stuvning och toppa med osten. Gratinera med öppen spislucka i ugnen tills osten tagit fin färg och ostronen är varma. Servera omedelbart.