Grekisk grönsaksplåt

POPULÄRT
koket.se
Grekisk grönsaksplåt
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Grekisk grönsaksplåt

18 ingredienser

45 m

"Det här är en härlig grönsaksplåt som går superenkelt att göra. Du kan i princip använda vilka grönsaker som helst som du har hemma. Vänd grönsakerna i en god marinad och toppa med oliver, färsk spenat och fetaost." /Niklas Ekstedt

Se Niklas Ekstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Marinad

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger (eller citron)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • ca 1 dl färsk mynta, finhackad
  • 1 tsk salt

Plåt

  • 500 g potatis
  • 1 paprika
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp vita bönor
  • 1 citron, halverad

Servering

  • 1 fetaost
  • ca 1 dl bladspenat
  • ca 1 dl oliver
  • libabröd

Gör så här

Marinad

  1. Vispa ihop ingredienserna till marinaden.

Plåt

  1. Skala och hacka rotfrukterna och grönsakerna i bitar. Potatis och hårda grönsaker skärs i mindre bitar medan paprika och mjukare grönsaker skärs i större bitar.
  2. Häll grönsakerna på en plåt tillsammans med vita bönor.
  3. Ringla över marinaden och vänd runt.
  4. Rosta på 200 grader i 30 minuter.

Servering

  1. Ta ut plåten ur ugnen och toppa med fetaost, bladspenat och oliver.
  2. Servera direkt från plåten eller rulla in i libabröd.