Grillad aubergine med fetaostsalsa

Zeta Grillad aubergine med fetaostsalsa
Foto: Zeta

Grillad aubergine med fetaostsalsa

11 ingredienser

1 h 10 min

Grillade skivor aubergie toppade med en smakrik och god salsa på tomat, melon och fetaost! Passar utmärk som förrätt eller som tillbehör till grillkvällen.

Zeta Fetaost
Zeta Fetaost 2021

Zeta Fetaost

Zeta Fetaost är gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik och friskt syrlig med lätt sälta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 aubergines
  • 2 tsk salt
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 3 tomater
  • 200 g melon, gärna grön
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 10 blad färsk mynta
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • 150 g Zeta Fetaost
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i cm-tjocka skivor. Lägg på en plåt och strö över salt på båda sidor. Låt ligga 40-60 minuter.
  2. Dela och gröp ur tomaterna, tärna tomatköttet. Tärna melonbiten.
  3. Vänd ihop fetaost, tomat, melon, salladslök och mynta med olivolja, vinäger, lite salt och svartpeppar.
  4. Torka av aubergineskivorna noggrant. Pensla med olivolja och grilla dem i grillpanna (eller stek i stekpanna) så de får fin färg, 3 minuter på varje sida.
  5. Servera med tomat- och fetasalsan.
TIPS!
Medelhavsmat och träning - 5 tips!
Zeta medelhavspyramiden

Medelhavsmat och träning - 5 tips!

Här är 5 enkla hälsotips på hur du kan optimera träningen tillsammans med medelhavsmaten!

Läs mer