2 msk mixade pepparsorter som grönpeppar, rosépeppar och svartpeppar
salt
Tomatsallad
400 g romanticatomater
2 salladslökar
1 stjälk stjälkselleri
1 knippe basilika
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Entrecote
800 g fin hängmörad entrecôte
salt
svartpeppar
Gör så här
Gratäng
Sätt ugnen på 250 grader.
Skiva, lök, vitlök, selleri och potatis. Fräs löken och vitlöken i smöret. Slå på grädde och mjölk och låt koka upp. Lägg i selleri och potatis. Låt koka ca 5 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna. Smaka av med pepparn och salt.
Lägg över gratängen i en form och grädda i ugnen i ca 30 minuter tills den är mjuk och har fått fin färg.
Tomatsallad
Gör under tiden tomatsalladen. Dela tomaterna på längden, skiva lök och blekselleri tunt. Blanda alla ingredienser och och smaka av med salt och peppar.
Entrecote
Dela köttet i 2 eller 4 bitar. Salta och peppra. Grilla till perfektion till ca 52 grader i innertemperatur. Låt köttet vila 5 minuter innan servering. Tranchera eventuellt upp det om du grillade två stora bitar.