En tallrik fylld med massa godsaker som grillad halloumi, grillade grönsaker, rostad potatis och tsatsiki. Grönsakerna och osten går lika bra att tillaga på grillen ute som i grillpanna inomhus.
Börja med tsatsikin. Kärna ur gurkan och riv den grovt. Blanda med saltet i en sil och låt stå. krama ut vattnet då och då.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela potatisarna om de är stora. Ringla över lite olja och krydda med salt. Rosta i ugnen tills de är gyllene och mjuka, ca 20 minuter.
Blanda gurkrivet med övriga ingredienser till tsatsikin.
Skär halloumi, zucchini och aubergine i skivor. Dela citronen. Grilla dem i en grillpanna eller lägg dem på en grill så att de får fina grillränder. Droppa över olivolja och krydda med salt efter grillningen.
Skär tomaterna i skivor. Hacka dillen. Servera de grillade grönsakerna med tsatsiki och rostad potatis. Strö över den hackade dillen.