Grillad hasselbackspotatis med löjrom och crème fraiche

Grillad hasselbackspotatis med löjrom och crème fraiche
Foto: TV4
Jessica Ortman
Anders Litzell
Jessica Ortman
Anders Litzell

Grillad hasselbackspotatis med löjrom och crème fraiche

Av: Jessica Ortman, Anders Litzell, Daniel Hellman, Niclas Nordström

Från: Sommarkrysset

8 ingredienser

50 m

Lyxig förrätt från grillen - hasselbackspotatis som toppas med rom, crème fraiche och gräslök. Slinker ned lätt...

Ingredienser

portioner
  • 450 g potatis (små)
  • 1 tsk salt
  • 70 g smör
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl crème fraîche
  • 60 g löjrom (eller annan god rom)
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 3 msk rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Sätt grillen ganska hög värme, ca 250 grader.
  2. Skiva potatisar fint med skalet kvar, men inte hela vägen igenom. Ställ dem i en grillsäker form med håll i. Salta och hyvla över smöret hälften av smöret och fördela ströbrödet över potatisen. Smält resten av smöret.
  3. Ställ in i mitten av grillen 30-40 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med det smälta smöret. Låt svalna något.
  4. Toppa med crème fraiche, löjrom, finskuren gräslök och rödlök.