Grillade grönsaksspett med halloumi och fuskig bearnaisesås

POPULÄRT
koket.se
Grillade grönsaksspett med fuskig bearnaisesås
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillade grönsaksspett med halloumi och fuskig bearnaisesås

18 ingredienser

45 min

Somrig rätt med grillade halloumi- och grönsaksspett och kokt färskpotatis. Till serveras en snabblagad och supergod variant på den klassiska bearnaisesåsen. 

Tips! Kom ihåg att lägga grillspetten i blöt innan du trär upp grönsakerna så att inte spetten tar eld när de läggs på grillen. Skär grönsakerna och halloumi i jämnstora bitar så blir det lättare att grilla spetten.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 kruka dragon
  • 0,5 kruka persilja
  • 200 g färskost
  • 1 msk vinäger
  • 1 zucchini
  • 2 förp halloumiost
  • 2 röda paprikor
  • 10 champinjoner
  • 2 rödlökar
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 förp salladsmix
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Fortsätt med beakrämen. Hacka löken fint och stek den genomskinlig i smöret och låt svalna.
  3. Finhacka dragon och persilja. Blanda örter, lök, salt, peppar och vinäger med färskosten. Ställ kallt fram till servering.
  4. Skär zucchini, halloumi och paprika i kuber. Dela champinjonerna. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  5. Varva grönsaker och halloumi på grillspett. Ta två träpinnar till varje spett så snurrar inte grönsakerna runt.
  6. Vispa ihop rapsolja, rosmarin och dijonsenap. Pensla spetten med blandningen. Grilla spetten tills de har fått fin färg.
  7. Servera grillspetten med potatis, beakräm och gärna en sallad.