Grillade halloumi- och svampspett

koket.se
Grillade halloumi- och svampspett
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillade halloumi- och svampspett

21 ingredienser

45 min

Vegetariska grillspett med grönsaker och halloumi serverade med en potatissallad dressad i vinägrett. Till bjuds den perfekta sommarsåsen  - en superenkel crème fraiche-sås.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 250 g champinjoner
  • 2 paprikor
  • 2 rödlökar
  • 1 zucchini
  • 200 g halloumiost

Glaze

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad timjan

Potatis

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 färska lökar
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Sås

  • 1 burk crème fraîche
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 msk honung
  • 1 citron, skal och saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

Sås

  1. Börja med såsen. Rör ihop crème fraiche, dijonsenap och honung. Smaka av med finrivet skal och saft från citronen. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.

Glaze

  1. Rör ihop glazen och ställ åt sidan.

Potatis

  1. Koka potatisen. Hacka färsk lök och persilja, spara lite persilja till servering.
  2. Halvera potatisen. Lägg lök och persilja i en bunke och lägg i den varma potatisen. Häll på olivoljan och rör runt. Krydda med salt och peppar. Låt den stå framme i rumstemperatur.

Spett

  1. Skär halloumin och grönsakerna i lite större bitar. Varva tätt på träspett. Pensla spetten med glaze.
  2. Grilla på direkt värme tills spetten har fått fin färg på alla sidor. Vänd dem då och då så att de får jämn färg runtom.
  3. Servera med potatissalladen och såsen samt extra persilja.

Glöm inte att matsortera skal från lök och kärnhus från paprika för en mer hållbar matlagning och njut av dina grillade halloumispett! /Köket-redaktionen