Recept på kalvkött som kokt i öl och äppeljucie och som serveras med grönsaksnudlar, buljong, grillat kalvkött och pepparrot. Rustikt, enkelt och underbart gott!
Ingredienser
1 kg kalvkött
1 gul lök, skalad och skuren i halvor
4 morötter, skalad och skuren i halvor
0,25 stjälkselleri, skalad och skuren i halvor
2 palsternackor, skalade och skurna i halvor
2 lagerblad
8 svartpepparkorn
2 l öl
2 l äppeljuice
1 röd chilifrukt, halverad
2 klyftor vitlök
4,5 dl vegetabiliska nudlar av kål, morot, selleri, palsternacka
4 kalventrecôte
2,5 cm färsk pepparrot, skalad
Gör så här
Grilla eller steka lök, morötter, selleri och palsternacka, stek det ganska hårt. Vi vill nästan ha en svart yta.
Lägg kalvkött, vitlök, chili och lagerblad i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 1 timme.
Tillsätt sedan äppeljuice och öl. Smaka av med peppar och salt.
Grilla kalventrecote eller valfri biff.
Sauté grönsaksnudlarna 1-2 minuter i smör. Tillsätt buljong och topp med grillat kalvkött och riven pepparrot.