Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde

Från Sverige Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde
Foto: Köket.se

Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde

11 ingredienser

20 min

Crème Ninon är en klassisk rätt som både är lättlagad, snabb och lyxigt god! Toppa med en klick pepparrotsgrädde och en skiva rostat bröd. Med svenska frysta gröna ärtor kan du laga den här rätten året om, för i frysen är det alltid säsong!

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g frysta ärtor (från Sverige)
  • 1 gul lök (från Sverige)
  • smör, till stekning (från Sverige)
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl hönsbuljong, utspädd
  • 2 dl vispgrädde (från Sverige)

Pepparrotsgrädde

  • ca 1 msk färsk pepparrot (från Sverige)
  • 1 dl vispgrädde (från Sverige)
  • 0,5 citron, skalet

Till servering

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 kruka färsk dill (från Sverige)

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i en stor klick smör tills den är helt mjuk, men utan att ta färg. Slå över vin och låt koka ihop under några minuter.
  2. Slå över buljongen och tillsätt de frysta ärtorna. Låt koka upp, tillsätt sedan grädden och koka upp på nytt.
  3. Mixa soppan helt slät och fin med en stavmixer och smaka av med salt.
  4. Vispa upp grädden lätt och smaka av med pepparrot, rivet citronskal och lite salt.
  5. Toppa soppan med pepparrotsgrädden och några kvistar dill. Servera gärna med en skiva rostat surdegsbröd.
TIPS!
Fler tips och recept Från Sverige!
Från Sverige Rostad tomatsoppa med vitlöksbröd

Fler tips och recept Från Sverige!

Läs mer om Från Sverige-märkningen och inspireras av goda recept på svenska råvaror.

Läs mer