1 förp grov äpplesenap (Funkar med vanlig grov stark senap) [120 g]
flingsalt
Gör så här
Friterad kalvbräss
Förväll kalvbrässen i lättsaltat vatten i ca 1-2 minuter. Kyl sen brässen hastigt i isbad. Plocka bort hinnor och kärl. Dela den i mindre bitar och dubbelpanera den i mjöl, ägg och mixat vitt bröd. Fritera sen brässen i 170-gradig olja i ca 1 min eller tills den blir gyllenbrun. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.
Råbiff
Putsa kalvköttet fritt från ev hinnor och senor. Mal köttet i en köttkvarn.
Picklade grönsaker
Koka upp 1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten och ett lagerblad. Häll över 1/3 av lagen i en annan kastrull. Finstrimla lök och rotsaker. Lägg i strimlorna i den varma lagen. Den strimlade rödbetan skall vara i en egen kastrull. Låt rotsaker och lök svalna i lagen.
Servering
Häll av lagen och fördela rotfrukter, strimlat äpple, senap, kapris, pepparrot och vattenkrasse ovanpå det malda köttet. Avsluta med äggulan, kalvbräss och lite flingsalt