Laxbollar med rostad mandel

POPULÄRT
Laxbollar med rostad mandel
Foto: Ingvar Eriksson
Håkan Larsson kockpresentation
Håkan Larsson kockpresentation

Laxbollar med rostad mandel

2 ingredienser

Ett härligt tilltugg inte minst till torr sherry. Använder du varmrökt lax måste det tillsättas lite olivolja, den är torrare än kallrökt och också saltare.

Laxbollarna passar bra ihop med Friterade potatisskal med pepparrotsdipp och Tarte flambée.

Håkans vintips: Dr L Riesling, Anna di Codorníu eller Tio Pepe.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 200 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Skålla, skala och rosta hälften av mandeln i torr panna. Rosta därpå den återstående mandeln med skalet kvar.
  2. Skär laxen fint. Grovhacka den skalade mandeln och blanda ner i laxhacket. Rulla till bollar.
  3. Hacka den oskållade mandeln grovt och vänd runt bollarna i hacket.