Tarte flambée - minipizzor

Tarte flambée - minipizzor
Foto: Ingvar Eriksson
Håkan Larsson kockpresentation
Håkan Larsson kockpresentation

Tarte flambée - minipizzor

7 ingredienser

Den så kallade alsacepizzan har stått modell för dessa munsbitar.

Tartarna passar bra tillsammans med Friterade potatisskal med pepparrotsdipp och Laxbollar med rostad mandel.

Håkans vintips
Gustave Lorenz Riesling Réserve, 2009, art.nr. 22257, 89 kr eller
Pongracz Rosé (mousserande), art.nr. 7700, 139 kr

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • smör, till stekning
  • rosmarinkvist (några stycken)
  • 1 krm cayennepeppar
  • 100 g pizzadeg (hemgjord eller köpt)
  • 1-2 msk crème fraîche (+ 1 msk till servering)
  • 75 g gruyèreost, riven (eller annan smakrik ost)

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i skivor. Stek den mjuk i smör tillsammans med lite rosmarin och cayennepeppar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pizzadegen och skär i 12 rektanglar.
  3. Bred på ett tunt lager creme fraiche. Blanda osten med löken och fördela på bitarna. Gratinera i ca 15 minuter till fin färg.
  4. Servera med litet blad rosmarin och en klick creme fraiche.