19 ingredienser
Fläskfilé blir festmat när vi gör en krämig risotto smaksatt med getost och sparris. En härlig örtolja fullbordar kalaset. /Håkan
Receptet är hämtat ur boken Fredagkväll med mat och vin.
Här kan du läsa mer om
.
Smått & gott
I ett land där tomater tio av årets månader smakar vatten har kvisttomaterna och de mindre varianterna blivit en räddning. Allra bäst smakar det när de både är små och sitter på kvist, och efter en stund i ugnen framträder den fina sötman och läckra lilla syrligheten ännu bättre.
I glaset
Om du älskar vitt vin, välj en fet, fatlagrad chardonnay. Men till den här italienskt inspirerade rätten, med markerad örtighet, mustig ost och mättad risotto känns en
körsbärsfrisk röd helrätt för mig: 4585 Campo Ceni 2008, 89 kr. Duktiga syror som allt italienskt rött, perfekt för att balansera matens rikedom.
Matlagarmusik
Bryan Ferry: As time goes by
Rockvärldens elegantaste man sedan snart 40 år är det närmaste Armani man kommer på skiva. Här sjunger han klassiska örhängen av en sort som inte skrivs längre, i ett tempo som stämmer väl med din omrörning av risotton.