Hälleflundra med beurre blanc, caviar och gurka

Hälleflundra med beurre blanc, caviar och gurka
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Hälleflundra med beurre blanc, caviar och gurka

13 ingredienser

Tärnade grönsaker med ugnsbakad hälleflundra toppas med en smakrik skummad sås och caviar. Servera som mellanrätt eller en del av en större meny.

Ingredienser

portioner
  • 300 g hälleflundra
  • 1 dl fiskfond
  • 1 dl kycklingfond
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 200 g smör
  • 4 msk mjölk
  • 2 msk soja
  • salt
  • peppar
  • tabasco
  • 1 gurka
  • 1 stjälkselleri
  • 40 g kaviar

Gör så här

  1. Koka ihop fiskfond, kycklingfond och vitvinsvinäger till ca hälften av mängden är kvar.
  2. Mixa i smör, soja och mjölk och smaka av med salt, peppar och tabasco.
  3. Skala och tärna gurka i små bitar.
  4. Tärna blekselleri och blanchera i kokande vatten i ca 1 min och kyl ner.
  5. Skär fisken i ca 70 g bitar och lägg på en plåt med lite olja och tillaga i ugn på ca 120 grader till en innertemperatur på 42 grader.
  6. Värm och mixa såsen innan servering.
  7. Lägg gurka och blekselleri i botten (kallt) lägg sedan den varma fisken på grönsakerna. Slå över den skummade såsen och toppa det hela med caviar.