Halloumisallad med jordgubbar och rostade nötter

POPULÄRT
koket.se
Halloumisallad med jordgubbar och rostade nötter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumisallad med jordgubbar och rostade nötter

12 ingredienser

20 min

Somrig sallad med salt och sött i perfekt harmoni. Honungsrostade valnötter på toppen ger gott crunch.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp halloumiost, eller grillost (à 250 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g jordgubbar
  • 70 g mâchesallad
  • 100 g valnötter
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 kruka mynta
  • rapsolja, till stekning
  • flingsalt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär halloumi i skivor och bryt sedan i mindre bitar. Stek dem gyllene i rapsolja.
  2. Rosta valnötterna i en torr panna lätt gyllene, häll på honung och låt det koka in. Tillsätt en nypa flingsalt.
  3. Riv citronskal fint på en tallrik. Dela citronen och pressa ut ungefär saft från ena halvan i en skål, häll i olja, salta och peppra. Vispa runt.
  4. Ansa och skär jordgubbarna i lagom stora bitar.
  5. Lägg mâchesallad i botten på ett stort fat.
  6. Fördela halloumi och jordgubbar över salladen. Droppa över lite dressing.
  7. Toppa med valnötter, hela myntablad och det finrivna citronskalet.