Halloumivåffla med avokado, rödlök och rom

Halloumivåffla med avokado, rödlök och rom
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Halloumivåffla med avokado, rödlök och rom

9 ingredienser

15 m

Riv halloumi och lägg i våffeljärnet - så enkelt är det! Den här perfekt krispiga våfflan kommer göra succé bland alla ostälskare. Toppa våfflan med avokado, rom, smetana, rödlök och dill. Använd inte grillhalloumi till det här receptet, den smälter inte ihop på samma sätt.

Tips! Till efterrätt, toppa våfflan med hjortronsylt och smetana!

Ingredienser

portioner

Halloumivåffla

  • 1 halloumiost
  • 0,5 msk potatismjöl
  • smör, till gräddning

Topping

  • 1 avokado, tunt skivad
  • 1 förp röd rom
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl smetana (eller crème fraiche)
  • färsk dill, till topping
  • ev citron, pressad

Gör så här

  1. Riv halloumin på den grova sida av rivjärnet. Pudra över potatismjöl och blanda runt så mjölet fördelas jämnt i den riva halloumin.
  2. Hetta upp våffeljärnet och smöra in båda sidorna. Fördela hälften av den rivna osten i våffeljärnet (det ryms ungefär 0,5 halloumiost per våffla) och grädda precis som vanligt tills våfflorna är gyllene och krispiga.
  3. Toppa med avokado, rom, smetana, rödlök, dill och eventuellt lite pressad citron.