Cheesecake med passionsfrukt

Cheesecake med passionsfrukt
Foto: TV4

Cheesecake med passionsfrukt

Av: Emilia - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

En klassisk cheesecake toppad med en gul passionsfruktsgelé.

Emilia bjöd även på
Fyra smårätter på Vendelsövis
Gullans fisksoppa

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner bitar

Kakbotten

  • 15 digestivekex
  • 75 g smör (eller margarin)

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 400 g färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal och saft

glasyr

  • 1 gelatinblad
  • 1 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

Botten

  1. Krossa kexen fint.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten.
  4. Ställ i kylen.

Fyllning

  1. Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Dela äggen i gulor och vitor.
  3. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
  5. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen.
  6. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften.
  7. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.
  8. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.

Glasyr

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
  3. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i sockerlösningen.
  4. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om.
  5. Låt svalna.
  6. Häll över fyllningen på kakan försiktigt.
  7. Låt stelna i kyl i minst en timme.