Rödbetor med chèvre, valnötter och honung

Roland - Karlstad1
Foto: TV4

Rödbetor med chèvre, valnötter och honung

Av: Roland - Karlstad

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

40 min

Rolands förrätt bestående av gratinerade rödbetor med rostade valnötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

**
Rolands drycktips**
2120 Sankt Anna Riesling, Pfalz, Tyskland 69:-

"Ett halvtorrt, mycket friskt vin med aromatiska smaker.  Vinets frukt med inslag av gröna äpplen, päron och persika passar utmärkt till sötman ifrån honungen samt fetman och krämigheten från osten."

Ingredienser

portioner

Rödbetor med chèvre, valnötter och honung

  • 8 rödbetor, små
  • 4 skivor chèvreost
  • akaciahonung
  • 1 dl valnötter
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 kvistar färsk rosmarin

Gör så här

  1. Grovhacka valnötterna och skölj och ansa rödbetorna.
  2. Koka rödbetorna i ca 20-25 min. Testa att sätta i en gaffel, om den släpper är den klar.
  3. Skrapa försiktigt av skalen på rödbetorna under kallt rinnande vatten. Dela varje beta i 2-4 delar beroende på storlek.
  4. Placera de delade betorna i portioner i en ugnsfast form och smula en skiva chévre över varje portion. Placera de hackade valnötterna för sig i formen så att de rostas. Gratinera i 250 grader tills osten ser krämig ut och nötterna börjar få färg ca 3-5 min.
  5. Lägg upp på portionsfat och strö över valnötter, ringla honung över toppa med flingsalt och garnera med rosmarinkvist.