Vispa ägg och socker pösigt. Värm mjölken och häll ner i äggsmeten, blanda väl. Häll allt i en kastrull, värm till max 85 grader under ständig vispning, låt krämen tjockna, kan kontrolleras genom att man tar en träslev och doppar i krämen och drar med fingret och då skall krämen inte flyta ihop.
Krama ur gelatinbladen och blanda ner i krämen. Passera krämen i en sil.
Pistagenötter och Kirchvinet läggs i en mortel och stöts samman till en massa. Rör ner massan i krämen. Kyl krämen.
Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i krämen.
Gelé
Blötlägg gelatinen i ca 10 minuter.
Värm vatten och hallon försiktigt, sjud sakta i ca 15 minuter till vätskan är klarröd. Lägg i gelatinen och lös upp i hallonvätskan när den är under 50 grader.
Servering
Servera gärna i cocktailglas Fyll på med kräm i glasen. Fyll på med gelé Ställ i kylen och låt gelén stelna. Bon Apetit!