Pistagebavaroise

Pistagebavaroise
Foto: TV4
Rolf Svensson
Rolf Svensson

Pistagebavaroise

11 ingredienser

Bavaroise med pistagekräm och hallongelé.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner

Kräm

  • 1,5 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 40 g strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 30 g pistagenötter, skalade
  • 1,5 msk Kirsch
  • 1,6 dl vispgrädde

gelé

  • 2 dl färska hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 gelatinblad
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

Kräm

  1. Blötlägg gelatinet i ca 10 minuter
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Värm mjölken och häll ner i äggsmeten, blanda väl. Häll allt i en kastrull, värm till max 85 grader under ständig vispning, låt krämen tjockna, kan kontrolleras genom att man tar en träslev och doppar i krämen och drar med fingret och då skall krämen inte flyta ihop.
  3. Krama ur gelatinbladen och blanda ner i krämen. Passera krämen i en sil.
  4. Pistagenötter och Kirchvinet läggs i en mortel och stöts samman till en massa. Rör ner massan i krämen. Kyl krämen.
  5. Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i krämen.

Gelé

  1. Blötlägg gelatinen i ca 10 minuter.
  2. Värm vatten och hallon försiktigt, sjud sakta i ca 15 minuter till vätskan är klarröd. Lägg i gelatinen och lös upp i hallonvätskan när den är under 50 grader.

Servering

  1. Servera gärna i cocktailglas Fyll på med kräm i glasen. Fyll på med gelé Ställ i kylen och låt gelén stelna. Bon Apetit!