Putsa fläskfilén och lägg i en marinad på soja, kalvfond, honung, rapsolja, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar.
Grilla till innertemperatur på 65-70 grader beroende på hur du vill ha ditt kött.
Primörsallad med rostad färskpotatis
Tvätta potatisen och torka den torr. Dela potatisen om dom är av större sort och lägg dom sedan på en plåt.
Blanda olja, honung och flingsalt i en skål. Häll över potatisen och blanda runt på plåten. Rosta i ugnen i ca 30 minuter. Vänd efter halva tiden. Ta ut och låt svalna.
Skölj och bryt bort nedersta delen på sparrisen. Dela sparrisen i lagom stora bitar. Stek snabbt i smör i stekpanna. Inte för länge för att behålla krispigheten. Ställ åt sidan.
Koka upp sockerärtor snabbt. Häll av vattnet.
Hacka dillen. Skiva salladslöken. Blanda potatis, sparris, sockerärtor, dill, salladslök och västerbottenost i en skål eller på ett fat. Krydda med lite salt och svartpeppar.
Örtcrème
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av. Tillsätt eventuellt mer salt, svartpeppar och citron efter smak.