Ost- och lökgratinerad fläskfilé serverad med en krämig potatissallad med hemslagen majonnäs och kokt vit sparris. Vill du förenkla kan du köpa färdig majonnäs.
Banka fläskfilén så att den blir oval och får en platt ovansida.
Blanda kryddorna och vänd fläskfilén i kryddorna. Stek fläskfilén runt om i smör, lägg på plåt.
Blanda salladslök och riven ost. Toppa fläskfilén med blandningen och baka i ugnen ca 15 minuter till 68 graders innertemperatur (innertemperaturen går sen upp några grader efter att du tagit ut köttet ur ugnen).
Krämig potatissallad
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
Skala sparrisen. Koka den i vatten med citronjuice, salt och socker.. Häl av och låt svalna.
Skär sparris och potatis i grova bitar.
Vispa ihop äggulor, senap, vinäger och citronskal. Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt och eventuellt citronjuice.
Blanda potatis, sparris, salladslök, gurka, kapris och dill i en bunke. Tillsätt majonnäs och crème fraiche. Vänd runt så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Skär köttet i skivor och strö över gräslök. Servera tillsammans med den krämiga potatissalladen.