Häll havssalt på en bakplåt, lägg hälften av höet ovanpå och bränna det.
Se till att allt är bränt, blanda sedan ihop askan och saltet och täck den ena biten av laxen med det.
Droppa på vodka och låt vila i kylskåpet 30 minuter.
Lägg den andra biten av laxen på en bakplåt och täck med resten av höet
Bränn höet, täcka plåten när höet nästan brinner, låt vila i 20 minuter.
Hacka selleri, morot och vitlök fint, spara en liten bit morot!
Värm upp en panna med smör, bryn försiktigt grönsakerna, tillsätt bönorna och fiskbuljongen.
Ta bort från värmen och häll på grädden.
Skär generös kuber av den höfamberade laxen och skär tunna skivor av den gravade laxen.
Värm upp bönorna och smaka av med kryddor och salt. Häll upp den krämiga bönröran i fyra skålar. Toppa med höflamberad lax och gravad lax.
Avsluta plätering med lite råa morötter som du skivat med en potatisskalare, det kommer ge en krispig frisk konsistens i skålen och en härlig orange färg som matchar laxen.