250 g bondbönor (eller centimetertjocka skivor grön sparris eller edamamebönor) [ca 100 g spritade]
salt
2 salladslökar
0,25 fänkål
60 g smör
2 msk mynta, finstrimlad
Gör så här
Skala hummern och skär hummerköttet i mindre bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs dem i 1 minut med olivolja i en kastrull. Häll på buljong och citron och låt koka i 5–10 minuter tills 1 dl vätska återstår.
Plocka ut bondbönorna från skidan. Koka upp saltat vatten och koka bondbönorna i 1 minut och kyl sedan snabbt ner dem i isvatten. (Koka sparrisen på samma sätt om du använder sparris.)
Riv ett litet hål i bönan och tryck ut dem från skalet. Finstrimla salladslöken och fintärna fänkålen.
Vid servering
Koka upp citronbuljongen och mixa ner smöret och myntan till en
slät emulsion (smörsås).
Lägg ner fänkålen i emulsionen och låt den småputtra i ca 1 minut.
Dra av kastrullen från plattan och lägg därefter ner de spritade bönorna/sparrisen och salladslöken.
Fördela hummern i fyra små djupa tallrikar och häll över den varma emulsionen.