Mixa äggulor, dijonsenap, vinäger, tabasco och salt. Tillsätt oljan lite i taget i en tunn stråle tills det binder till majonnäs.
Stek hummerrom i 2 msk neutral rapsolja till den blir röd, det tar cirka 1-2 minuter. Låt svalna.
Smaksätt såsen med cognac och rör i hummerromen.
Hummer
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Skär igenom huvudet på hummern så den avlider.
Dra ut tarmen ur hummerstjärten med en pincett.
Koka hummern i cirka 1 minut, så den fortfarande är rå i köttet.
Dela humrarna på hälften. Skala hummerstjärten och trä på grillspett. Ta isär klorna och ta ut hummerköttet. (Spara hummerskalen och koka t ex en hummerbuljong för sås eller soppa). Plocka ur hummerrommen.
Sallad
Dela och kärna ur avokadon. Bränn av med brännare.
Skiva tomaterna. Plocka rosésalladen i mindre bitar.
Riv citronskal och pressa citronsaft, blanda med olja.
Plocka örter.
Servering
Grilla eller stek hummerstjärtarna och hummerköttet hastigt. Skär i bitar om 2 centimeter.
Skiva avokado. Slunga salladen med citronoljan.
Lägg en sked med rhode islandsås i botten på tallrikarna. Lägg på hummerkött, avokado, tomat och sallad. Toppa med örter.