Den här grillmackan med hemgjord baconmarmelad, mozzarella, tomater och basilika är fylld av italienska smaker! Med en ostkrona av parmesan blir det en riktigt lyxig macka att servera både till vardag och fest.
Strimla rödkål och skiva löken så fint det bara går. Finns det en mandolin till hands så är det att föredra.
I ett rymligt fat tillsätter du yoghurt, dijonsenap och lite olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd slutligen ner kål och lök och smaka av en sista gång.
Baconmarmelad
Hetta upp en stekpanna till medelvärme. Strimla bacon på brädden och stek den sedan krispig och gyllene.
Tillsätt därefter fikonmarmeladen. Rör om ordentligt och smaka av med lite sherryvinäger, salt och svartpeppar.
Tillbehör och servering
Bre på ett generöst lager baconmarmelad på fyra skivor bröd. Bryt mozzarellan i jämnstora bitar, varva tillsammans med tomatskivor och basilika över marmeladen. Avsluta med några varv svartpeppar och lite salt innan du lägger på den andra brödskivan som lock.
Lägg över mackorna i en ugnsfast form med ett bakplåtspapper undertill. Ringla lite olivolja över vardera smörgås och baka dem sedan i ugnen på 185 C varmluft tills de blivit vacker gyllenbruna och mozzarellan börjat smälta.
Därefter, hetta upp en ny stekpanna till medeltemperatur. Med ett fint rivjärn river du rejält med antingen parmesan eller pecorino över den varma ytan. När osten smält lägger du varsamt ner en smörgås och låter den ligga tills att osten precis börjat stelna. Därefter lyfter du upp mackan långsamt med hjälp av en stekspade. Håll kvar mackan i luften i ca 30 sekunder tills att osten som hänger ner har stelnat och blivit krispig.
Upprepa proceduren tills att alla mackor fått en vacker ostkrona. Dela varje macka en gång på tvären och njut med kålsalladen till!