Omelett är nog den enklaste maträtten som finns! Den är snabblagad, god, mättande och har lågt GI-värde. Kan det bli så mycket bättre? Här är en omelett med italienska smaker av prosciutto, oliver och tomat.
Italian tomato essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva tomaterna och dela kronärtskockshjärtana i stora bitar.
Blanda ägg, salt, peppar och Italian tomato-essens i en skål.
Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat. Dra sedan av från plattan.
Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna och kronärtskockan.
Bryt mozzarellan i bitar och lägg på.
Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg.
Lägg på bresaolan och prosciutton samt lite babyspenat före servering.