Italiensk korvgryta

Italiensk korvgryta
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Italiensk korvgryta

15 ingredienser

Har du hört talas om någon som lagat en gryta på en kvart? Med familjemetoden är det faktiskt möjligt. Att kunna laga en god gryta på femton minuter i stället för drygt en timme är ännu en av fördelarna med familjemetoden. Den här grytan med passerade tomater som bas, innehåller salami, portabellosvamp och annat gott.

Servera gärna med råris, pasta eller bulgur.

Ingredienser

portioner
  • 200 g salami
  • 300 g fläskfilé, stekt
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 200 g portabellosvamp
  • 0,5 zucchini
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 400 g passerade tomater
  • 0,5 kruka färsk rosmarin
  • 2 dl kokta vita bönor, stora
  • smör, till stekning (eller olja)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skiva svampen, zucchinin och salamin.
  2. Bryn dessa tillsammans på medelvärme i en gryta.
  3. Tillsätt fond, honung, vatten och passerade tomater och
  4. koka i 8–10 minuter.
  5. Strimla fläskfilén och lägg i den tillsammans med hackad rosmarin
  6. och bönor och låt allt bli varmt.
  7. Smaka av med salt och peppar.