Thaigryta på kyckling

Thaigryta på kyckling
Foto: TV4
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Thaigryta på kyckling

10 ingredienser

En perfekt lunch med Isodieten.

467 kCal, 37 E% protein, 29 E% F, 34 E% K

Andra måltider enligt Isodieten
Yoghurt med bär och nötter
Ost med frukt och nötter
Äpple med keso, mandel och kanel
Ugnstekt kyckling med oliver, tomater och vitlök

Ingredienser

portioner
  • 150 g kyckling
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 75 g broccoli
  • 50 g paprika [0,5 medelstor]
  • 50 g gul lök [0,5 st]
  • 40 g råris [ca 1/2 dl okokt råris]
  • chilifrukt
  • ingefära (efter smak)
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 3-5 kvistar färsk basilika

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet (eller använd ris du kokat och förvarat i frysen).
  2. Skär kycklingen i bitar och koka den ett par minuter i en kastrull med lite vatten. Skumma av vid behov.
  3. Tillsätt kokosmjölken, finhackad broccoli, tunt skuren paprika och hackad lök. Koka tills grönsakerna börjar bli mjuka (ca 10 minuter) och tillsätt sedan kryddorna. Koka ytterligare några minuter. Servera.