Serranorullar med citronkräm och friterad kapris

Serranorullar med citronkräm och friterad kapris
Foto: TV4

Serranorullar med citronkräm och friterad kapris

Av: Jenny Strandgården

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Salta rullar med en mjuk citronkräm, grillad paprika och krispig kapris på toppen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt vin, Hilltop, artnr. 5332.

Ingredienser

  • 3 inlagda grillade paprikafiléer
  • 0,5 citron
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 8 tunna skivor Serranoskinka
  • kapris
  • rapsolja (eller solrosolja)

Gör så här

Rullar

  1. Finhacka paprikan.
  2. Riv det gula skalet av den väl sköljda citronen.
  3. Blanda paprika och citronskal med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar.
  4. Fördela på skinkskivorna och rulla ihop.

Kapris

  1. Låt kaprisen rinna av på hushållspapper.
  2. Fyll en liten kastrull med två centimeter olja. Hetta upp. Ha ett lock till hands för att kväva lågan om det skulle börja brinna.
  3. Fritera kaprisen tills den är krispig, ca 1 minut.
  4. Dekorera skinkrullarna med kaprisen.