10 ingredienser
Underbara mjuka pilgrimsmusslor med en krispig yta av parmesan.
Magnus Svenssons dryckestips
Canaletto Chardonnay Verdeca artikelnummer 32436 - 69 kr (Apulien, Italien) årgång 2009
Fräscht, torrt vin med fyllig smak av smörkola och vanilj samt frisk fruktighet av päron, melon och citrusskal. En skön kombination till dessa parmesangratinerade pilgrimsmusslor eller ett perfekt val till grillade fisk- och skaldjursspett.
Gobelsburger Grüner Veltliner artikelnummer 2775 - 97 kr (Kamptal,Österrike) årgång 2009
Ett torrt vin med en hög och fräsch fruktsyra och kryddiga toner av vitpeppar med fin fruktkoncentration av päron, aprikoser och nätmelon. Härligt matvin som passar till såväl fräscha sallader, vitt kött, fågel och eleganta rätter av fisk och skaldjur såsom parmesangratinerade pilgrimsmusslor.