Tomatsallad med grillad halloumiost

Gott och grönt på grillen
Foto: Björn Lindberg

Tomatsallad med grillad halloumiost

Av: Jonas Borssén

Från: Grilla som proffsen

7 ingredienser

En ljummen sallad med mogna tomater och rödlök samt grillad halloumi. Receptet kommer ifrån boken Grilla som proffsen.

Halloumi matchar grönsaker utmärkt med sin sälta och matiga konsistens. Använd en öppen grill med kol eller en gasolgrill. /Jonas Borssén


Fler recept ur boken hittar ni här.

Ingredienser

portioner
  • 200 g halloumiost
  • 6-8 tomater i olika färger och former
  • 2 salladslökar
  • 1 dl grönmynta
  • olivolja smaksatt med citron (limone)
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymald efter smak

Gör så här

  1. Skär halloumiosten i fyra skivor och pensla med lite olja.
  2. Skiva och dela tomater som det passar och blanda med salladslök, mynta och olivolja.
  3. Krydda med lite salt och svartpeppar.
  4. Låt grillkol brinna ner till en askgrå glödbädd och ha koll på värmen som ska vara mycket stark.
  5. Grilla halloumin cirka en minut på varje sida.
  6. Lägg upp tomatsalladen som en bädd för halloumin och servera.