Grillad squash med fetaost

Grillad squash med fetaost
Foto: Björn Lindberg

Grillad squash med fetaost

Av: Jonas Borssén

Från: Grilla som proffsen

10 ingredienser

Rätten kan serveras varm eller kall till kött, fisk eller fågel. Receptet är hämtat ur boken Grilla som proffsen.

Fler recept ur boken hittar ni här.

Ingredienser

portioner
  • 2 zucchini, skivade på längden
  • 1,5 dl extra virgin olivolja
  • 1 citron, saften av
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 salladslökar, tunt skivade till garnering
  • 2 msk honung, flytande
  • 150 g fetaost, skivad eller smulad
  • koriander till garnering (eller grönmynta)

Gör så här

  1. Vispa ihop olja och citron och krydda med chiliflakes, salt och svartpeppar.
  2. Skär squashen på längden och fukta med citron- och oljeblandningen.
  3. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
  4. Stäm av värmen, som ska vara medelstark.
  5. Grilla skivorna över direkt glödvärme.
  6. Beräkna 3-4 minuter på varje sida.
  7. Lägg sedan tillbaka all grillad squash i citron- och oljeblandningen och ringla över honung.
  8. Avsluta med att smula över fetaost och garnera med med koriander eller mynta.