Det här receptet ger dig en rätt med variation på jordärtskocka, potatisgnocchi, taggsvamp och en härlig svampkräm. Perfekt till helgens middag eller fest.
Koka jordärtskockorna i vatten tills att de är helt mjuka. Sila bort vattnet och låt svalna.
Bryt sedan isär jordärtskockorna och ringla på olja samt lite salt.
Rosta dem sedan i ugnen på 180 grader tills de blir gyllene och krispig, eller fritera dem på 180 grader.
Råhyvlad och syltad jordärtskocka
Hyvla jordärtskockorna tunt på en mandolin eller skär den tunt med en vass kniv.
Blanda hälften med ättikslagen och hälften i kallt vatten. Låt stå till servering.
Bakade silverlökar
Dela silverlökarna på hälften och lägg dem i en ugnsplåt. Ringla olja och vinäger på snittytan och salta och peppra.
Vänd sedan snittytan nedåt och baka i ugnen på 140 grader tills att de är mjuka, ca 40 minuter.
Confiterade taggsvampar
Lägg svampen i en glasburk med lock och tillsätt en krossad vitlöksklyfta, svartpeppar samt lite salt. Tillsätt oljan till burkens topp och skruva på locket.
Sätt sedan burken i ugnen på 95 grader i ca 2- 2,5 timmar.
Potatisgnocchi
Skala och koka potatisen.
Pressa den och blanda med äggula, riven ost, lite svartpeppar och lite mjöl i taget tills att degen blir klibbfri.
Rulla ut degen i långa ”korvar” och dela dem i lämplig storlek.
Koka upp saltat vatten och sjud dem tills att de flyter upp. Fiska upp dem och sedan är de redo att ätas.
Svampkräm
Skala och hacka löken och skär potatis, svamp och jordärtskocka i mindre bitar.
Stek gyllenbrunt i smör och tillsätt vinet. Låt vinet koka in.
Tillsätt sedan grädden och timjanskvistarna och låt sjuda till en krämig konsistens uppstår.
Mixa krämen slät och fyll en sifon som du laddar med en gaspatron.