Kallrörd jordgubbssylt

koket.se
Kallrörd jordgubbssylt
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Kallrörd jordgubbssylt

4 ingredienser

En fantastiskt god, hemgjord jordgubbssylt som inte behöver röras ihop på spisen utan allt du behöver är en mixer. Ett solklart recept att spara till sommarens alla efterrätter.

Godaste jordgubbstårtan!
Enkel sommartårta med jordgubbar

Godaste jordgubbstårtan!

Gör sommarens godaste jordgubbstårta med maränger, grädde och hemgjord sylt!

Läs mer

Lyckas med jordgubbsodlingen!
Lyckas med jordgubbsodlingen hink

Lyckas med jordgubbsodlingen!

Ampel, balkonglåda, kruka eller friland? Här är allt du behöver veta om att odla jordgubbar!

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 l jordgubbar
  • 1 dl strösocker, eller björksocker
  • 1 citron, zesten (ekologisk)
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Skölj, rensa och kvarta alla jordgubbar.
  2. Mixa en halv liter jordgubbar med socker, vanilj och citronskal.
  3. Lägg ner resten av de kvartade jordgubbarna i en burk och häll över den mixade jordgubbsröran.
  4. Förvara kallt. Håller i kylskåp i ca 7 dagar.