Kanapé med hummer

koket.se
Kanapé med hummer
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Kanapé med hummer

10 ingredienser

En lyxig variant på toast skagen i kanapéform med hummerröra på smörstekt toastbröd. Snabbpicklad lök på toppen bryter av fint mot den lite feta röran. Bjud dem gärna med ett glas bubbel.

logo
Tommy Myllymäki 2024 KM

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 skivor formfranska
  • 1 hummerstjärt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 1 rödlök
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk strösocker
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Stansa ut rundlar ur brödet, använd en stansring eller till exempel ett glas.
  2. Stek bröden i smör på båda sidor, låt vila i stekpannan och sen droppa av på papper innan servering.
  3. Skala och hyvla löken tunt på mandolin eller skär i tunna ringar med kniv.
  4. Blanda löken med ättika och socker, massera in och låt stå.
  5. Bryt loss stjärten och klorna på hummern. Skala stjärten och klorna, ta ut köttet och skär det i mindre bitar.
  6. Blanda hummerköttet med majonnäs, ta lite i taget så det inte blir en för rinnig röra. Vänd runt med hackad dill och riven pepparrot.
  7. Lägg bröden på serveringsfat. Lägg på röran och toppa med picklad lök och riven pepparrot samt dillvippor. Servera genast.