Kantarellsmörgås de lux

Kantarellsmörgås de lux
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kantarellsmörgås de lux

14 ingredienser

20 m

Den här smörgåsen är riktigt lyxigt toppad med kantareller som kokats i  grädde och lagrad ost. En perfekt lunchrätt eller som tillbehör på kräftskivan!

Ingredienser

portioner
  • 1 knipplök (färsk)
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 tomater
  • 1 knippe krondill
  • 1,5 dl grädde
  • 50 g cheddarost, riven (eller västerbottensost)
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • sallad

Gör så här

  1. Skär löken i klyftor och strimla den gröna delen. Skiva även vitlöken.
  2. Stek kantareller, lök och vitlök i olivolja och smör ca 5 minuter så att det blir lagom krispigt.
  3. Skär bort kärnhuset på tomaterna och tärna dem fint.
  4. Plocka fina krondillskronor.
  5. Tillsätt grädde, ost och senap till kantarellerna. Salta, vitpeppra och låt koka ihop innan du smaka av.
  6. Rosta brödet i en brödrost eller i ugnen.
  7. Fördela kantarellerna på smörgåsarna. Toppa med tomaterna och fin krondill. Servera med lite grönsallad till.