Kantarellsoppa med parmesanchips och knaprig bacon

Kantarellsoppa med parmesanchips och knaprig bacon
Foto: TV4

Kantarellsoppa med parmesanchips och knaprig bacon

Av: Lotta - Kalix

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

35 m

Denna krämiga kantarellsoppa toppas med salta parmesanchips, knaperstekt bacon och en kvist timjan. Snygg, klassisk och fantastisk god förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kantarellsoppa:

  • 300 g kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0,33 dl vetemjöl
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 3 dl vitt vin
  • 8 dl vatten, kokande
  • 3 dl grädde

Servering:

  • 2 dl parmesanost
  • ca 120 g bacon
  • timjan, till garnering

Gör så här

Kantarellsoppa

  1. Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen. Salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Lägg i buljongtärningarna, häll i vinet och det kokande vattnet. Låt småkoka i ca 15 min.
  2. Tag av kastrullen från plattan. Mixa soppan med en stavmixer men inte så den blir allt för slät. Tillsätt grädden och koka upp på nytt. Smaka av med mer salt och peppar.

Parmesanchips

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv 2 dl parmesanost och lägg i åtta små högar på en plåt. Grädda i ugnen tills de blivit gyllenbruna.

Servering

  1. Skär bacon i 1 cm stora bitar. Stek knaprigt.
  2. Värm på soppan och häll upp i skålar och garnera med den sparade stekta svampen, timjan, chipsen och bacon.