Kantarelltoast med dill

POPULÄRT
Kantarelltoast med dill
Foto: Johanna Kassel
Jessica Frej
Jessica Frej

Kantarelltoast med dill

9 ingredienser

15 m

Jag åt en kantarelltoast med dill på en av mina favoritrestauranger i Stockholm för några år sedan och blev helt lycklig, vilken underbar kombination! Efter det fick jag dille på dill och hade det i allt möjligt i några månader och jag måste säga att dill är en underskattad krydda. Har du en balkong eller uteplats, se till att odla lite dill, den hemodlade smakar otroligt mycket mer! Om du ska köpa dill, kolla efter dill i stora knippen som står i vatten. De i krukor smakar nästan ingenting, antagligen för att de drivs upp så snabbt. En iskall öl är oslagbart gott till de här gräddiga kantarellerna!

Recept ut boken ”Fest på 30 minuter” av Jessica Frej – Bonnier Fakta.

Ingredienser

portioner
  • 6 skivor vitt bröd
  • 600 g kantareller
  • 30-40 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 12 skivor lagrad ost (exempelvis brännvinsost)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta brödet i brödrosten.
  2. Gnugga de rostade brödskivorna med vitlöksklyftan, bara lätt så de får en doft av vitlök.
  3. Lägg osten på brödet.
  4. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek kantarellerna på hög värme med salt och peppar så de får en fin yta. Slå i grädden och låt den nästan koka bort. Avsluta med att röra i den finhackade dillen.
  5. Lägg de gräddiga kantarellerna på brödet och osten och servera direkt.