Kantarelltoast med parmesankräm och syrad lök

Sebastian Gibrand - KK 2019

Kantarelltoast med parmesankräm och syrad lök

18 ingredienser

30 m

Vad är väl godare än en toast med kantareller, parmesan och syrad lök? Den här lyxiga mackan är fylld av härliga smaker!

Ingredienser

portioner
  • 800 g kantareller
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 1 knippe gräslök
  • salt
  • peppar

Parmesankräm

  • 75 g grädde
  • 75 g mjölk
  • 75 g äggula
  • 175 g parmesanost, fint riven

Inkokt schalottenlök

  • 4 bananschalottenlökar
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 10 g salt
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Servering

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 förp krasse

Gör så här

  1. Börja med att rensa svampen.
  2. Stek kantarellerna i en torr stekpanna först så att all vätska avdunstar.
  3. Hacka schalottenlöken och vitlöken fint.
  4. När all vätska har dunstat så tillsätt smör, schalottenlök och vitlök med svampen.
  5. Stek gyllene och avsluta med fint skuren gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Parmesankräm

  1. Blanda grädde, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Värm över ett vattenbad tills blandningen har en temperatur på 83 grader.
  3. Dra åt sidan, vänd i den fint rivna parmesanen tills all ost har smält.
  4. Kyl ned.

Inkokt schalottenlök

  1. Skär löken i grova ringar och lägg i glasburk.
  2. Koka ihop en lag på vinäger, salt, socker och vatten.
  3. Slå lagen över löken och förslut locket. Låt svalna.

Servering

  1. Rosta brödet i en torr stekpanna. Lyft upp på en tallrik.
  2. Spritsa eller stryk ut parmesankrämen på brödet. Täck med stekta kantarellerna.
  3. Toppa med den syrade löken och smörgåskrassen