Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater och timjan

koket.se
Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Prästostpaj med dillfrö, kapris, soltorkade tomater och timjan

12 ingredienser

45 min

Prätsostpaj är ett perfekt tillbehör till kräftskivan! Pajen är smaksatt med dillfrö, kapris och soltorkade tomater.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk dillfrö, mortlade

Fyllning

  • 3 dl prästost, grovt riven
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 förp kapris
  • 1 förp soltorkade tomater, grovt strimlade
  • 0,5 kruka färsk timjan, grovt skuren

Gör så här

Pajdeg

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, smör, vatten, dillfrö och salt till en smidig pajdeg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10-12 minuter.
  3. Vispa ägg och mjölk, blanda i riven prästost, kapris, soltorkade tomater och skuren timjan.
  4. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda gyllenbrun i ugn tills fyllningen "stannat", ca 25 minuter på 175 grader.
  5. Låt pajen gärna svalna något innan den serveras.