Limemarinerade räkor

Limemarinerade räkor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Karin Andersson
Karin Andersson

Limemarinerade räkor

12 ingredienser

20 min

Låt räkorna gifta sig med smaker som kokos, lime, ingefära och chili och njut dem på en skiva rostat bröd.

Ingredienser

portioner
  • 100 g skalade räkor
  • 2 sticklökar, finskurna
  • 8 körsbärstomater, i små klyftor
  • 2 dillkvistar, finskuren
  • 1 dl kokosgrädde (finns att köpa i asiatiska butiker)
  • 2 limefrukter, saften
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 bit färsk ingefära, skalad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 4 formfranska
  • 2 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Kärna ur chilin. Skala och hacka vitlöken. Mixa sedan chili, vitlök, ingefära, limesaft och cocosgrädde slätt.
  3. Skär sticklöken fint. Dela tomaterna i små klyftor. Blanda sticklök, räkor, tomat och dill i en bunke.
  4. Tillsätt limemarinaden och smaksätt med salt.
  5. Skär bort kanterna på toastbröden och dela dem på mitten. Stek dem sedan gyllenbruna i smör.
  6. Lägg de limemarinerade räkorna på toastskivorna och servera.