Karljohansoppa

Karljohansoppa
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Karljohansoppa

14 ingredienser

20 m

En krämig Karljohansoppa med skogschampinjoner och syrad grädde passar perfekt som festlig hösträtt.

Ingredienser

portioner
  • 300 g karljohansvamp
  • 300 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • salt
  • vitvinsvinäger

Servering

  • 1 dl syrad grädde (den tjockare varianten)
  • färsk bladpersilja
  • bröd
  • olivolja

Gör så här

  1. Tärna svamp och lök samt riv vitlök och fräs det med smör.
  2. Tillsätt mjöl, mjölk och grädde. Koka ihop och smaka upp med salt och vinäger.
  3. Mixa sedan soppan slät.

Servering

  1. Toppa soppan med syrad grädde, finskuren persilja, bröd och lite olivolja.