Kexsticks med Västerbottensost®, färskost och päron- och saffransmarmelad

Kexsticks med Västerbottensost®, färskost och päron- och saffransmarmelad

8 ingredienser

30 min

En ljuvlig snitt med krämig färskost, marmelad med smak av päron, saffran och chili som toppas med frisk rosmarin.

NYHET! Utvalda Kexsticks med Västerbottensost®
Göteborgs Utvalda Kexsticks med Västerbottensost®

NYHET! Utvalda Kexsticks med Västerbottensost®

Njut av det utvalda till helgen! Testa kexsticks med Västerbottensost®

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 15 stycken
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Kexsticks med Västerbottensost®

Päron- och saffransmarmelad

  • 0,5 kg päron (valfri sort)
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl vit sirap
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 dl syltsocker

Servering

  • 125 g färskost (valfri sort, t.ex chevre eller naturell)
  • 1 kruka färsk rosmarin

Gör så här

Päron- och saffransmarmelad

  1. Skala päronen och dela dem i kvartar. Skär bort kärnhuset och skiva sedan tunt.
  2. Lägg päronbitar, sirap och saffran i en kastrull och låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Skölj, urkärna och skär små bitar av chilin.
  4. Häll chilin och syltsockret i kastrullen ihop med syltsockret. Låt koka ytterligare 5 minuter tills att den tjocknat något. Häll upp i burkar och förvara kallt innan servering.

Servering

  1. Bre på färskost på kexsticksen, toppa med marmeladen och några kvistar färsk rosmarin.
TIPS!
Fler tips!
Göteborgs Utvalda 3 magiska snittar till julminglet

Fler tips!

Här hittar du mer inspiration och härliga recept från Göteborgs utvalda!

Läs mer